Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle kalla abborre för lyx men det var vad det var det vi åt till lunch-middag igår syster, M och jag.
Filmjölk och halstrade abborrar som F fiskade upp på lördag innan dom åkte hem, Tack.
De var SÅ gott och så länge sedan jag åt det.
Det rådde oenighet om hur man bäst rensar dom små beniga rackarna.
Med kniv och gaffel enligt M (statsbarns modellen)
eller med fingrarna enligt syster (landet style).
Det räckte till en macka var och så delade vi en stackars överbliven grillkorv åxå,
nä, de var inte direkt i brist på mat utan snarare kylskåps ränns.
Diverse kokihop var vad vi stekte på muurikkan i lördags, ett par grillade kykcklingfileer skuret i bitar, lite korv, några halvdöda svampar, en överbliven frysskadad hamburgare och kokta makaroner, Cream fraich och kryddor...
en riktig "gorrimokk" alltså. Gott smakade det, mycke var det och slut blev det.
Jag har insett att det är verkligen ett ospännande liv jag lever, nästan allt som jag skriver i bloggen handlar om mat, mat och mat.., så himla triiisst att läsa alltså...
Men det händer ju inget, allt kretsar runt vad blir de för väder?, vad ska vi äta?, vems är den båten? och var har nu Thabo tagit vägen?
Syster for hem igår när M åkte iväg på golfen, han var tillbaka vid halv elva och
(mer äta) vi tog en löjroms macka innan bastun.
Klockan var två innan vi släckte och nästan halv elva innan kaffet bubblade i bryggaren i morse, om man nu kan kalla det morse...
Kommentarer
Postat av: sys
Det var riktigt gott med halstrad abborre, lite avundsjuk blev man ju när E visade abborrarna i Nais. Största >30cm tydligen och dom skulle röka dom, ett "snäpp" bättre ;-) Annars så har vi väl kommit upp i den åldern när det inte händer så mycket. Det blir en stor händelse när man hittar ett nytt gott recept ;-)
Svar:
Susann Hedlund