sus.blogg.se

Bara helt vanligt liv med en Basenji som bonus

Weeehoo...

Publicerad 2012-09-30 16:23:50 i Allmänt,

Hela lördagen gick åt till att fira bästa svägerskan Elisabeths 40 års dag.
Det hela började med en kidnappning (ja hon visste ju om det men inte vad) som hennes man Thomas hade fixat.
Paramotor tandem flygning, Efter att Elisabeth hade blivit uppskickad i luften med antagligen skräckblandad förtjusning eftersom hon både har gett uttryck för att hon har höjdskräck och sammtidigt skulle vilja prova på fallskärms hopp (ja, de går inte riktigt ihop) så fick vi andra segla iväg. Måste säga att det var häfftigt och inte alls som jag trott. De gick ju så sakta och känslan av att vara högt upp i luften fanns inte, däremot tappade jag helt orienteringen, hade som tur var skorstenen i karlsborg att rikta in mig på. Olssons bjöd på supergoda fyllda baugetter och dryck (lite av camping känsla att äta ute i ca 7 graders... värme). På kvällen var det middag, Löjromms och lax  förrätt, conjaksgravad älgfile med potatisblomma till varmrätt och 3 olika små efterrätter samt tillhörande drycker, MUMS. Taxi hem vid 03.00 tiden. Tack och gonatt.
 
 Elisabeths nya hobby

Enough is enough

Publicerad 2012-09-28 13:05:41 i Allmänt,

Den elaka maskin-marodören har härjat fritt hos oss.
Började med kaffebryggaren som läkte vatten, stog ut ett längre tag men till sist var det nog så stora vattenpölar på bänken så då var det bara köpa ny. En fin en med löstagbar vattentank...som läkte... jaha, bara byta till annan sort.
Efter det var det ju fönen som glappade i sladden på ett otrevligt sätt.
Härom dan när M skulle värma sin lunch i micron så sprakade det oroväckandet och en stank av brännt plast spred sig....köpa ny... Och igår kväll när jag skulle ut på datorn så hade tangentbordet gett upp, provade alla udda knappar tänkte om det fanns ett dolt num lock fast för bokstäverna...men, nä.
Bara stänga av eländet och hoppas på det bästa.
I morse funkade datorn igen!! Hurra!  
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Imorgon ska vi fira min bästa svägerska som fyller 40år
Hoppas vädret håller i sig för hennes happening!

"Krypa till korset"

Publicerad 2012-09-27 16:35:04 i Allmänt,

Jaha, nu är det bara så, bara att inse att man behöver nog glasögon iaf.
Det svider, inte direkt i plånboken (speksavers har bra priser) men i egot. Har länge kämpat emot men när  poketbok tryckarna nu minskat storleken på bokstäverna....för de måste dom ha gjort...så ser jag inte vad det står.
Den trevliga damen hos optikern upplyste mig om att det är nog bara läsglasögon jag behöver....ålders seende som hon så fint kallade det...tack för den du.
Nå nu är dom uthämtade och då är det bara se till att använda dom åxå, suck.
 
 

Vilsen vovve i sängen

Publicerad 2012-09-26 12:06:45 i Allmänt,

Till alla "duktiga" hundägares stora fasa, ja, vovven sover i sängen (fast han börjar natten i bäddan) efter några timmar hoppar han upp på min sida, kan ju inte göra det på husses utifall han skulle vakna och fösa ner honnom. Sen är det under täcke-läge som gäller, så åxå i natt. Vaknade av att Thabo bökade på i fotänden och till slut stack det fram ett huvud genom det lilla hålet i påslakanets huvudända....hops, de var visst nån som gått vilse... Det var bara väcka M och få hjälp att få ut hunden.

Svengelska på förmiddagen

Publicerad 2012-09-25 15:29:22 i Allmänt,

 
Våra engelska grannar Sarah och ungarna kom förbi på fika, som dom gör varje tisdag el onsdag kl 10.00. Hon skickade ett mess som hon brukar vid 08.30 och genast börjar min hjärna tänka på engelska... töntigt, men det blir bara så. Har väll inga direkta problem med det engelska språket, det är bara så konstigt att i huvudet låter det så bra och korekt men på vägen ut genom munnen blir det till nått helt annat...Hon hade som vanligt med sin engelska labrador Inca så Thabo var nöjd. Han får åxå sin beskärda del av det främmande språket som han förstår,uppfattar och lyder lika bra som svenska,,,,alltså inte alls.
 
 Thabo och Inca (en av fjällorna)

Glappt, jätte glappt

Publicerad 2012-09-24 11:43:07 i Allmänt,

Min fön är glapp i sladden, känns inte så kul att använda den när man måste hålla sladden åt ett håll för att få nått blås ur den. M köpte en ny igår på coop men den var tyvärr för klumpig för mig att hålla i så det blir retur på den. I dag säljer dom samma fön...149 kr billigare, tur ja ska lämna tillbaka den.

Grå å hyffsat tråkig söndag

Publicerad 2012-09-23 15:05:19 i Allmänt,

Väntar på att M och vovve ska komma hem från golfen, M har inte sagt  "men nu är det nog sista gången" så det är nog många rundor kvar än på den här säsongen (i fjol var det mååånga -sista gången-).  
Har gett eller rättare sagt beställt en present 16 dagar för tidigt av och till födelsedags barnet, de är så bra när man får konkreta önskelistor och inte ger nått som åker i skåpet längst in. ....undrar just om någon kommer att läsa det här.... knappast :)

Måste ju prova...

Publicerad 2012-09-23 14:06:04 i Allmänt,

Det här är nytt för mig men nu provar jag, är ju bara lägga ner om det inte är nått för mig.
Kan väll lägga in en bild på Thabo iaf. En mycket älskad hund med egen vilja.

Om

Min profilbild

Susann Hedlund

Jag bor i Kalix med sambo och vovve. Vi har en utflyttad son som bor i villa med tjej i Bredviken. Har MS sen -86 och är rullstolsburen sen -08 och kan/orkar inte jobba så det blir långa dagar hemma. Kanske är det här ett sätt att bryta tristessen, vi får se hur länge jag håller i bloggen. Och! jag stavar som en kratta!! men det får ni stå ut med...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela