Fisk gör sig allra bäst i sjön.
Klockan är snart ett och lunchen är avklarad.
Fisken ligger på bänken och tinar...det ska bli fisk-sopp-gryta idag (jonna, de är vad du får imorgon till lunch om den blir ätbar).
Ingen av oss, jag eller M, är några fiskälskare ändå försöker jag trycka in det varje vecka, oftast någon laxrätt.
Elisabeth har nu i flera veckor upplyst mig om att det står stekt löja på deras meny....rysningar och kalla kårar...
Jag har som barn ätit kall kokt löja (mitt eget fel) så den fisken undviker jag! fast vem vet, jag kanske är vuxen nog nu att uppskatta stekt, panerad löja....
(dumt att riskera...)
Kan än idag känna den där läbbiga smaken som man var tvungen att äta upp, det var inte tal om att lämna mat då och därför har jag aldrig tvingat Fredrik att äta något.
Det var nog åxå dumt, men vi skyller väll på barndomstrauma, så det är nog mormor och morfars fel att han inte äter allt. (typ fisk och sånt som är nyttigt)
Fast visst, det finns goda fiskrätter, dom är bara så svåra att hitta. Brukar prova diverse med blandat resultat så min receptsamling i fiskavdelningen utökas mycket sparsamt.
Rökt fisk, halstrad saltströmming, surströmming och gravad lax det är faktiskt alltid gott.
(....medans foliekokt sik är snudd på vidrigt)